Nieuws
Eerste deelname aan festival

Op zaterdag 13 juni 2009 hebben Die Schlüsselstadter Musikanten voor de eerste keer deelgenomen aan een kapellenfestival: "Kleintje Festival" in Woerden. Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd door collega kapel "Die Original Reinstädter Musikanten", naast het grote festival dat eveneens jaarlijks wordt georganiseerd.

De eerste twee jaar van ons bestaan is druk gerepeteerd op het bestaande repertoire. Lang niet alle muzikanten waren gewend aan Egerländer muziek, en het onder de knie krijgen van 85 muziekstukken is niet bepaald eenvoudig.

Het resultaat mocht er zijn: De opening die door ons orkest werd verzorgd bestond uit een afwisselend programma wat zeer in de smaak viel bij het publiek. Nu deze mijlpaal is bereikt zal het orkest druk aan de slag gaan met het vernieuwen en uitbreiden van het repertoire voor een volgend festival of misschien zelfs concours!

 
Schüsselstädter Musikanten verhuisd

Vanaf aanstaande woensdag is de repetitie van die schlüsselstädter musikanten in het gebouw van christelijke muziek-en showband Concordia aan de Langegracht 59 te Leiden. Het bestuur van onze vereniging heeft na druk vergaderen, besloten dat wij verder gaan als onderdeel van Concordia.

 

 
Nieuwe Leidse Muziekvereniging

Door: Jacqueline Borg

LEIDEN - 16 maart 2007 - Leiden heeft een nieuwe muziekvereniging: 'Die Schlüsselstädter Musikanten', een 'Egerlandenkapel' die voornamelijk Duitse en Oostenrijkse muziek speelt. Daarnaast staat ook muziek uit Tsjecho-Slowakije en Bohemische en Moravische muziek op het programma. Er wordt gerepeteerd in het gebouw van 'Con-fuoco' aan de J.C.de Rijpstraat 23 op het industrieterrein De Waard. Meer info: www.dieschlusselstadtermusikanten.tk

BOVENSTAANDE WAS TE ZIEN OP SLEUTELSTAD.NL