OPTREDENS NOVEMBER 2015.

St. Jeroen in Noordwijk en Pluspunt Leiderdorp.

Ruim een jaar geleden werd de afspraak gemaakt met Huize St. Jeroen in Noordwijk. Men wilde daar toch wel weer eens genieten van ons orkest. In het verleden, toen de kapel nog onder de naam Zeeporder Muzikanten door het leven ging, werden er ook regelmatig optredens verzorgd in St. Jeroen. Nu was het dan zaterdag 21 november de beurt aan Die Schlüsselstädter Musikanten. Een mooie, ruime zaal; prima akoestiek en een goed enthousiast publiek. Een feest om op te treden. Onder de leiding van gast-kapelmeester Hans van der Laan speelden wij de bekend Egerländer nummers zoals: Darinka, Böhmische Traum, In München steht, Fiager Polka, etc. Door ons enthousiaste en mooie spel; het gebruik van de diverse bij-instrumenten én de München-act van Jan en Gerard werd dit optreden een groot succes. Men wil on volgend jaar direct weer terug. Een mooier compliment kun je toch niet krijgen.

Op zaterdag 28 november waren wij te gast in het Pluspunt te Leiderdorp. Dit optreden hebben wij overgenomen van het POL. We waren al gewaarschuwd voor een (te) kleine zaal. Maar ook dat kunnen we aan. De zaal was niet zozeer klein, maar niet optimaal voor wat betreft de akoestiek. Een plafond dat het geluid erg sterk dempte, Dat was heel zwaar spelen. Maar wel een vólle zaal. Toch gauw een man (en vrouw) of zestig. Ook vandaag weer een echt Egerländer repertoire. Maar we moesten het wel doen met "2 trompetters": Bianca en Chris. Wat hebben zij hard gewerkt en het heel goed gedaan. Compliment! En weer een dijk van een optreden neergezet. Omdat we zo dicht op het publiek "zaten" was de interactie ook erg leuk en spontaan.

We kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde optredens. Op naar 2016, maar eerst het jaar rustig afronden.

Groetjes, Gerard.

Uit de (heel) oude doos.

 
KAPELLENAVOND 2015.

Egerländerfestival 2015.

Voor de derde keer alweer werd op 17 oktober jl., door Die Schlüsselstädter Musikanten, de voor Leiden unieke Kapellenavond georganiseerd. Vier kapellen waren aanwezig die Egerländermuziek met een eigen "touch", een eigen variatie en een vooral eigen uitvoering speelden.

De avond werd geopend door de Waldbrücker Musikanten uit Woubrugge. Zij lieten verrassende varianten horen van Egerländer muziek. Jazzy, met een beetje swing, maar ook met een traditioneel mummer dat ineens een eigen draai kreeg. Mooi in de uitvoering. Een prima opener van deze avond.

Hierna volgden onze gaste uit Papendrecht, Die Papendörfer Musikanten. Technisch heel mooi spelend namen zij ons mee op een muzikale reis door deze muziekwereld. Een verademing én een orkest dat zijn eigen stempel kan drukken op de Egerländer muziek.

Uit Den Haag komend waren de Heckeländer Musikanten als derde aan de beurt. Een klein orkest met een mooie bezetting. Ook zij lieten op magistrale wijze hun interpretatie van de Egerländer muziek horen. Traumende trompeten en het gezongen Kufstein behoorden tot de hoogtepunten.

Voor de pauze speelde het huisorkest, de gastheer, als vierde kapel. Onder de bezielende leiding van Brigitte werd een puik stukje muziek neergezet. Hoogtepunt van deze sessie was toch de Dudelsackpolka met Ronald, Liesbeth en Arie in een gedegen hoofdrol.

De pauze werd volop benut door de Partyband Leiden. Zij lieten ons genieten van hun feestelijke muziek. Wat een stel enthousiaste muzikanten. Leuk was hun interpretatie van de Festspielmarsch (Choudounska). Wat een mooie afwisseling was dit optreden!

Toen was het de beurt aan Die Schlüsselstädter Musikanten. Gedegen, gedragen, met heel veel liefde voor de muziek werden er weer mooie nummers tengehore gebracht. Veel te snel was het voor hen gereserveerde half uur voorbij.

De Waldbrückner Musikanten namen het muzikale roer over voor hun tweede half uur. Weer met verrassende nummers. Met een paar mooie klarinetsolo's en hun eigen invulling drukten zij een behoorlijk tempel op deze avond.

De Papendörfer Musikanten kregen al snel de handen op elkaar. In vlot tempo werden mooie nummers gespeeld. Hoogtepunt was het gezongen Scharzwald-Marie Marsch-lied. Je maakt niet vaak mee dat een heel orkest een lied meezingt. Maar als je met veel inzet en overtuiging zingt klinkt het geweldig. Bedankt voor dit optreden.

Onze gasten uiit Den Haag, Die Heckeländer Musikanten, sloten deze avond af. Ook nu weer met verrassende nummers. Het gezongen Sagt nicht Adieu zorgde voor een gepaste en mooie uitsmijter.

De hele avond smaakte naar meer. Volgend jaar de vierde keer???

Dank aan iedereen die deze avond tot een succes hebben gemaakt. Vooral de "stille krachten" in de keuken, de barbezetting, de mensen van de verlichting en de muntverkoop. Zonder hun tomeloze inzet zou deze avond niet zo'n groot succes zijn geweest. Bedankt!

Tekst Gerard Theunissen.

Enkele foto's:

Die Heckeländer Musikanten.

Die Papendörfer Musikanten.

Die Waldbrücker Musikanten.

Die Schlüsselstädter Musikanten.

 

 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 17