KAPELLENAVOND 2014.

Egerländeravond "Die Schlüsselstädter Musikanten".

Zaterdagavond 18 oktober 2014 was er een kapellenavond georganiseerd in het "Muziekverzamelgebouw Concordia" aan de Langegracht 59a te Leiden. Er waren drie kapellen uitgenodigd om hun beste muzikale beentje voor te komen zetten. Uiteraard deden "Die Schlüsselstädter Musikanten"zelf ook mee. Ik ga geen beoordelingen op deze site zetten maar volstaan met de mededeling dat het een zeer geslaagde avond is geworden met een glad verlopen organisatie waarin Maria Bakens de verschillende kapellen soepeltjes aan elkaar koppelde. De groepen traden elk twee keer een half uurtje op met een tussenpauze van tien minuten. Het waren: "Die Hofstädter Musikanten", "Die Schlüsselstädter Musikanten", "Die Heckeländer Musikanten" en "De Aarebeijeplukkers". Ook aan de inwendige mens was ruimschoots gedacht met diverse snacks van de B.B.Q. waarbij de braadworst, met zuurkool, duidelijk aanwezig was. Concordia bedankt voor dit gezellige festijn en erg graag tot volgend jaar. Op Facebook kunt u ook nog wat filmpjes bekijken van de diverse groepen. Veel plezier.

Enkele foto's:

De "aftrap" werd gedaan door Die Hofstädter Musikanten uit Den Haag.

Hierna kwamen als tweede Die Schlüsselstädter Musikanten uit Leiden optreden.

Maria Bakens als opperstalmeester.                                                 Ronald en Arie tijdens hun solo.

Die Heckeländer Musikanten kwamen als derde aan bod.

Als laatste kapel traden De Aarebeijeplukkers op.

Ook voor de inwendige mens was goed gezorgd.

Verslag van Gerard Theunissen:

Kapellenavond 18 oktober 2014.

Na het succes van 2013 was het voor de organisatie duidelijk om een tweede Egerländeravond te organiseren. Deze keer werden drie kapellen uitgenodigd. Het speelschema was snel gemaakt. Het uitnodigen van de Aarebeijeplukkers, Heckeländer Musikanten en de Hofstädter Musikanten was ook snel geregeld. Alle drie de kapellen wilden graag onze kant uitkomen om de aanwezigen van hun muziek te laten genieten. Dat is geweldig gelukt. Na het openingswoord van de voorzitter van Concordia, werden de eerste noten ten gehore gebracht door de Hofstädter Musikanten uit Den Haag. Met een vlot en afwisselend repertoire brachten zij hun versie van Egerländermuziek ten gehore. De sfeer was om 18.00 uur al direct goed aanwezig. Het moest wel een succes gaan worden.

Om de nodige variatie aan te brengen, is er gekozen voor een optreden van 2 x 30 minuten. Dit geeft een hoop snelheid en afwisseling.

Het huisorkest, Die Schlüsselstädter Musikanten, nam het tweede optreden voor haar rekening. Deze eerste sessie was een wat serieuze. Het vuurwerk zou in de tweede sessie komen. Maar ook dit eerste optreden stond weer als een huis.

Na ons optreden was het de beurt aan de Heckeländers. Onze Haagse vrienden lieten zich van hun beste kant zien. Hun optreden was goed, scherp en gedegen.

Onze vrienden uit Roelofarendsveen, de Aarebeijeplukkers, waren als nummer vier aan de beurt. Hun optreden kenmerkte zich door hun tempo en voorkeur van Tsjechische Polka's. Er waren veel solostukken. Het enthousiasme droop van de muziekstandaards.

De Hofstädters traden aan voor hun tweede sessie. Nog beter en afwisselender was dit tweede optreden. Eén nummer dat begon als een wals en overging naar een polka was kenmerkend voor hun kijk op het maken van muziek.

De Schlüsselstädters startten hun tweede optreden met een vlotte opening. De Ambuspolka, de Dudelsackpolka waren voor het publiek zeer herkenbaar en werden enthousiast onthaald. Het afsluitende Bohmische Traum was een groot succes voor de aanwezigen.

De Aarebeijeplukkers gaven gelijk vol gas in hun tweede sessie. Leuk was het om te horen dat zij een andere interpretatie lieten horen van de Dudelsackpolka. Dit nummer was het enige dat deze avond tweemaal werd uitgevoerd. Ook dit optreden stond als een huis.

Aan de Heckeländers was de opdracht om deze prachtige avond af te sluiten. Dar deden zij met bekende nummers. Die vielen zo in de smaak dat er een polonaise werd gelopen. Dit laatste optreden was kenmerkend voor de hele avond: sfeervol. Als je dan de weersomstandigheden mee neemt en de wetenschap dat er buiten voor een lekker broodje werd gezorgd, (bedankt Chantal) is de conclusie dat het weer een gezellige, geslaagde avond is geweest.

Dank aan alle medewerkers en muzikanten. Volgend jaar weer!!!

 

 
LORENZHOF 2014.

Lorentzhof 28 augustus 2014.

Op donderdag 28 augustus jl. mochten wij, na de vakantie, een eerste optreden verzorgen in het Leidse Lorentzhof. Een dag eerder hadden we onze eerste repetitie achter de rug. Dat was best even zwaar na zo'n lange vakantie maar een leuke start van het nieuwe seizoen voor Die Schlüsselstädter Musikanten. Om 19.00 uur moesten we ons melden bij het verzorgingshuis en om 19.30 gingen we van start in deze ruime, mooie locatie. De muzikanten hadden duidelijk veel zin in dit eerste optreden hetgeen onderstreept werd door het enthousiasme waarmee werd gespeeld. De groep had zo kort na de vakantie reeds een mooie klank. Er werd goed gespeeld waarbij moet worden vermeld dat vooral de baritons geweldig waren. Al heel snel zaten de bewoners mee te wiegen op en te genieten van onze mooie en bekende muziek. Bij velen klonken de stukken ook bekend in de oren. Dit gebeurde zeker bij het optreden van Gerard en Jan tijdens het spelen van "In München Steht Ein Hofbräuhaus". Verder werden nog vele bekende stukken gespeeld zoals: "Tango Souvenirs", "Sommernacht in Prag", "Auf der Vogelwiese", "Märchenwalzer", "Moje Ceska Vlast". Al met al was het een goede en gezellige avond waaraan iedereen met plezier terug kan denken.                                                                                                               

Tekst en foto's: Irma Lardé.

Enkele foto's:


 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 17